Åreknuder

Åreknuder kan behandles hurtigt og effektivt med laser

Er du en af de mange danskere, der har åreknuder? Åreknuder er en helt almindelig lidelse, som ofte kommer med alderen. Den er en smule hyppigere hos kvinder end mænd. Åreknuder er som regel ikke farlige, og det er ganske få, der har gener. Det kan eksempelvis være en summende fornemmelse i benet, hævelse eller ømhed. Dog er der en del, der er generet af åreknuder af kosmetiske årsager. Åreknuder vil nemlig vise sig som blå ”buler” under huden. Heldigvis har det aldrig været nemmere end nu at få fjernet sine åreknuder, for ny teknologi har gjort det muligt at lukke de syge vener og derved komme af med åreknuderne ved hjælp af et simpelt indgreb med laser.

Hvordan og hvorfor opstår åreknuder?

Åreknuder opstår ved, at veneklapperne holder op med at virke. Venerne er de årer, der transporterer blodet fra ben og arme tilbage til hjertet. Venerne har klapper, der skal fungere ligesom ventiler og sørge for, at blodet kun kan løbe én vej. Holder de op med at virke, vil blodet samle sig lidt i årerne, hvilket vil give øget pres og dermed udvide dem. Det er derfor, at åreknuderne bliver synlige under huden. Er du generet af åreknuderne, hvad enten det er af kosmetiske årsager, eller du oplever fysiske gener, er det heldigvis ikke særligt besværligt at komme af med dem. Behandlingen foregår ved, at man går ind og lukker åren med den syge vene, så blodet kan finde nye veje.

Smart behandling med laser

Den nye teknologi og forskning gør, at der hele tiden sker revolutioner inden for lægevidenskaben. Det gælder ikke mindst på området med åreknuder, hvor man nu kan få fjernet dem ved hjælp af et lille indgreb med laser. Før i tiden krævede det et kirurgisk indgreb, som naturligvis giver et ar og en lang restitutionstid. Med laser behøver man kun et lille snit, behandlingen er stort set smertefri, og de fleste kan være på arbejde allerede dagen efter. Det behøver altså slet ikke være besværligt at få fjernet sine åreknuder, og er man meget genereret af deres udseende, kan man derfor overveje dette alternativ. Der findes flere steder, hvor man kan få foretaget et sådan indgreb. Eksempelvis er der kirurgen.dk, som er eksperter på området, og som derfor også har en masse ekstra information om åreknuder på deres hjemmeside. Klik her for at læse mere om åreknuder og den smarte behandling af dem med laser.

Comments are disabled.