arctic_root_rosenrod

Godt at vide om naturlægemidler som rosenrod

Hvad er naturlægemidler egentligt? Naturlægemidler er en gruppe lægemidler, der er baseret på naturlige ingredienser fra naturen, så som tørrede planter eller plantedele, udtræk fra planter eller andre naturlige stoffer. Ifølge lovgivningen på området, så er naturlægemidler defineret således: ”aktive indholdsstoffer udelukkende fra naturligt forekommende stoffer i koncentrationer, der ikke er væsentligt større end dem, hvori de forekommer i naturen”.

Man kan købe naturlægemidler alle steder, da det er betegnet som et frihandelslægemidel, hvilket vil sige, at det ikke behøver at blive solgt på et apotek. I og med at apoteket ikke behøver at være inde over en behandling med naturlægemidler er det også kun godkendt til behandling af ”lettere sygdomme”.

Ethvert naturlægemiddel skal godkendes af Sundhedsstyrelsen inden de kan frigives til salg, da de skal kvalitetstestes i forhold til både fremstilling, kvalitet, sikkerhed og selve virkningen.

Virksomheder der sælger naturlægemidler

Der stilles lige så høje krav til de virksomheder, der sælger naturlægemidler som til de virksomheder, der sælger almindelige lægemidler. Disse krav omhandler for eksempel virksomhedens lokaler, råvarer og kontrol af produkterne. Disse kvalitetskrav sikrer at alle naturlægemidler, der sælges på det danske marked, er af høj kvalitet. Blandt andet sikrer disse kvalitetskrav, at alle naturlægemidler er fremstillet af ordentlige råvarer samt at alle naturlægemidler opfylder krav til ensartethed og holdbarhed.

På etiketten på alle naturlægemidler er der en angivelse med påskriften “naturlægemiddel”, hvilket sikrer forbrugeren om, at produktet er testet og lever op til kravene fra Sundhedsstyrelsen.

Populære naturlægemidler

Echinaforce fra A. Vogel

I Danmark er det blevet mere og mere normalt at anvende naturlægemidler i sin behandling af sygdomme eller mindre skavanker. Aller højest er forbruget af naturlægemidler hos cancer patienter, men også de små skavanker i hverdagen forsøger vi ofte at bekæmpe med naturlægemidler. For eksempel er et middel mod forkølelse, der er blevet voldsomt populært inden for de seneste år, Echinaforce fra A. Vogel. Dette er blandt de naturlægemidler, der kan være med til at lindre lettere forkølelsessymptomer. Ved at indtage Echinaforce fra A. Vogel kan du styrke din krops immunforsvar og øge dens modstandskraft overfor kommende forkølelse. Da dette præparat indeholder ethanol (65 % Vol.), må det ikke anvendes i sammenhæng med Antabus eller metronidazol (medicin mod svampeinfektion).

Husk Psyllium frøskaller fra mærket Orkla Health A/S

Et andet populært naturlægemiddel er Husk Psyllium frøskaller fra mærket Orkla Health A/S, som virker effektivt mod forstoppelse, træg mave, irritabel tyktarm, diarré og forhøjet kolesterol. Husk Psyllium frøskaller er desuden blevet særligt populært i den senere tid, da det kan bruges af glutenallergikere og gravide. Mange er derudover begyndt at bruge naturlægemidler som Husk Psyllium frøskaller i madlavning, so erstatning af for eksempel mel.

Husk Psyllium frøskaller har længe været blandt de naturlægemidler, som praktiserende læger foreslår deres patienter med tendens til forstoppelse eller irritabel tyktarm. Husk Psyllium frøskaller modvirker også oppustethed, hvilket ofte stammer fra et overindtag af for eksempel gluten og stivelse. Mange danskere mangler generelt fiber i deres kost, hvilket Husk Psyllium frøskaller kan behjælpe, hvis man tager det som et kosttilskud. Man kan for eksempel drysse Husk Psyllium frøskaller over sin yoghurt, blande det i sin mad eller opløse det i et glas vand.

Arctic Root Rosenrod

Sidst men ikke mindst er også Arctic Root Rosenrod fra Anjo blandt de populæreste naturlægemidler i Danmark. Arctic Root Rosenrod stemmer perfekt overens med tiden og tages af mange, der har en travl hverdag. Arctic Root Rosenrod tages mod træthed og rekonvalescens. Produktet virker opstemmende og påvirker dit mentale velbefindende og humør, og øger derudover også din koncentrationsevne og lystfølelse i hverdagen. I en stresset hverdag vil et dagligt indtag af Arctic Root Rosenrod kunne hjælpe dig igennem en travl og stresset dag.

 

Comments are disabled.