Vidste du, at du kan lave kager og brød med Chai Latte?

chai latteDu har nok hørt om Chai Latte før. Chai Latte er nemlig blevet en te, som mange danskere foretrækker, når de sætter sig tilbage i cafestolene og ønsker at bestille noget at drikke. Her er Chai Latte perfekt som et alternativ til kaffen eller når du har en sød tand. Chai Latten stiller både tørsten men også den søde trang og det er nok en af årsagerne til, at Chai Latten efterhånden er blevet en så fast del af sortimentet under drikkevarer på menukortet på de mange cafeer rundt omkring i landet. Rent faktisk er der også flere, der mener, at en Chai Latte lavet på for eksempel sødmælk kan sætte en stopper for sulten. Chai Latte er det helt rigtige valg, når du ønsker at hygge dig med vennerne, kæresten eller familien og så passer Chai Latten perfekt til de mere kolde, regnfulde og snefyldte dage. Chai Latten er nemlig ikke kun dejlig sød – den er også dampende varm, når den smager og serveres bedst

Chai Latten stammer fra Østen og indeholder et væld af sunde urter

Men Chai Latten er ikke kun dejlig sød og rund i smagen, den er også sund for krop og sjæl. Selve Chai teen stammer fra Indien og Pakistan og laves på forskellige indiske urter, som kardemomme, kanel, nelliker, ingefær, sort peper og anis. Krydderier, som er både godt for fordøjelsen, og kan være medvirkende til at sætte forbrændingen i vejret. Chai teen er kendt for at være både vidunderlig sød sødme og samtidig dejligt krydret. Flere siger, at den har en beroligende effekt på dem, der drikker den. Chai Latte er til forskel for Chai Te lavet på mælk. Og her er David Rio Chai, som er en Chai pulver, udarbejdet til netop at lave Chai Latte, kendt og efterspurgt hos mange.

På Ren Velværeshop kan du købe et bredt udvalg af David Rio’s forskellige Chai Latte udgaver, som både kommer i store og små dåser eller i brevform. Den mest solgte af David Rio’s udgaver er den, der kaldes Tiger Spice Chai. Tiger Spice Chai skiller sig bl.a. ud ved at være sødet med honning, som fremhæver smagsnuancerne af de krydderier, den indeholder. Men derudover kommer David Rio’s chai latte også i en grøn te udgave, i en sukkerfri udgave eller for eksempel med en smag af mango.

Bag din næste kage medpulver fra  Chai Latte

Ja det er ikke løgn. Du kan rent faktisk bruge Chai Te og David Rios Chai Latte pulver til at bage brød og kager næste gang, du får gæster på besøg.  Pulveren kan bruges som en lækker og smagfuld krydderiblanding og egner sig for eksempel rigtig godt til de moderne og æstetiske cupcakes.

Opskriften til dig, der elsker kage og Chai Latte

Hvis du ønsker, at prøve kræfter med en opskrift på Chai Latte cupcakes, så har vi en til dig her og med denne opskrift er der ca. til 12 cupcakes

Først skal du bruge 225 gram mel – og meget gerne økologisk hvedemel. Hvedemelet blander du i en skål sammen med ca. 1.5 teske bagepulver, en knivspids salt og 2 spiseskeer chai latte pulver. Her bruger du selvfølgelig den chai latte variant, som du foretrækker og synes smager bedst. Du rører disse ingredienser godt sammen og lader skålen stå. Herefter tager du en ny skål, hvori du blander 60 gram smør og 150 gram brunt sukker. Nu tilsætter du langsomt og lidt forsigtigt 2 æggehvider og blander smør, sukker og æggehvider rigtig godt sammen. Nu tilsætter du langsomt melblandingen med chai latte, der dufter lækkert af kanel og kardemomme, og putter ca. 1.5 deciliter kærnemælk til den samlet blanding. Nu vender du omtrent 100 gram groft hakket chokolade i. Nu gør du 12 stk. muffinsforme klar, og husk her findes et udvalg af smukke, spraglede og finurlige forme, som lige giver lidt ekstra udseendet på dine Chai Latte cupcakes. Ovnen er blevet varm ved 175 grader og de 12 cupcakes bages i tyve minutter.

Advarsel: Efter de tyve minutter er der stor sandsynlighed for, at det kommer til at dufte i hele hytten af kardemomme og kanel. Så hvis du ikke allerede befinder dig i december måned, så får du helt sikkert minder tilbage til denne hyggelige juletid. Det er selvfølgelig David Rios chai latte pulver, der er blevet blandet i dejen, der giver duften et strejf af jul.

Når dine cupcakes er bagt færdige i ovnen, kan du vælge at pynte dem og her er det kun fantasien, der sætter grænser. Men et forslag til pynt, som passer godt til Chai Latte cupcakes, er chokoladecreme og pistacienødder, der er ristet en anelse, inden de dryppes på toppen. Nu er der ikke mere til end at sige; Så er der dejlige nybagte Chai Latte cupcakes – velbekomme og god appetit.”

 

 

 

 

 

Comments are disabled.